Parížska torta

PARÍŽSKA TORTA

Recepty
Autor
Miriam Drobná

Parížska torta – fit recepty: Nutričné hodnoty 1 porcia: 385 kcal, tuky 17,5g, sacharidy 50.4g, cukor 17g, vláknina 1.7g, bielkoviny 9.1g

Parížska torta

Tiež si rád/a vychutnáš poobednú kávičku so sladkým dezertom? Že sa to dá aj zdravo, to už veľmi dobre vieme. Aj vďaka tomuto receptu je Parížska torta aj v zdravšej verzii. Naša inštruktorka upravila klasický recept na fit recept a vznikla z toho táto čokoládová maškrtka. Tortičku piekla aj nafotila – Alexandra. Aspoň takto by som sa jej chcela poďakovať za pekné fotečky a pochváliť jej kuchárske zručnosti. Vždy sa poteším, keď sa nájde šikovná kuchárka a ukáže, že sa dajú upiecť aj zdravšie dobroty.

 

Fit recepty

Potrebujeme:

300 ml kokosové mlieko
2 x parížska šľahačka v prášku,
100 g horkej čokolády
150 g trstinového cukru
2 vajcia
150 ml kokosového oleja
200 ml kokosového mlieka
300 g špaldovej múky
40 g kakaa
1 odmerka čokoládového proteínu
1 prášok do pečiva
250 ml džemu

Postup:

1. Uvaríme kokosové mlieko s čokoládou a po vychladení vmiešame šľahačky v prášku. Na noc dáme odstáť do chladničky, aby zmes stuhla.

2.  Na korpus zmiešame vajíčka, cukor, kokosový olej, mlieko a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

3. Cesto vylejeme na tortovú formu v priemere 26 cm vystlanou papierom na pečenie. Pečieme pri 200°C asi 25 minút.

4. Kým sa nám korpus upečie, vyšľaháme šľahačku z čokoládového mlieka a šľahačky v prášku.

5. Na vychladený korpus nanesieme džem podľa vlastnej chuti a nanesieme parížsky krém. Vrch môžeme posypať čokoládou.

Fit recepty

Nutričné hodnoty
(na 1 kus)

385kcal
Tuky: 17.5g
Sacharidy: 50.4g
Cukor: 17g
Vláknina: 1.7g
Bielkoviny: 9.1g